fbpx
Javite nam se
Pošaljite poruku
Radno vrijeme

Blog

Pripremimo kožu za sunčanje
Njega kože

Pripremimo kožu za sunčanje

Kako bi naš ten dobio željenu, preplanulu boju, potrebno je kožu pripremiti za sunčanje prije nego se počnemo izlagati  UV zrakama.

Iz sunca proizlaze ultaljubišaste zrake koje stimuliraju proizvodnju melanina u našem tijelu, prirodne tjelesne pigmentacije koja na koži uzrokuje preplanulost. Tijekom zime UV zrake su slabijeg intenziteta i ne utječu na kožu tako snažno kao u ljetnoj sezoni, kada je sunce najbliže, a samim tim i najjače. Obično tijekom zime koža dobiva svoju prirodnu boju, a to će učiniti kožu više osjetljivom na opekline od sunca tijekom ljeta.

Kako bi zaštitile svoju kožu i dobile najbolji preplanuli ten, trebamo pripremiti kožu za sunčanje na slijedeći način:

  1. PILING KOŽE – kako bi sve mrtve stanice kože uklonili iz tijela. Uklanjanjem mrtvih stanica kože potaknut ćemo zdravu obnovu kože i osigurati ujednačenu preplanulost.
  2. HIDRATCIJA KOŽE – nakon svakog pilinga kako bi se izbjegla suha koža. Hidratacija će nakon pilinga puno bolje i lakše prodrijeti u kožu i učiniti ju zdravom.
  3. Početi postupno izlagati svoju kožu UV zrakama, što će omogućiti  koži da se navikne na sunčeve zrake, čime se izbjegavaju opekline od sunca koje su vrlo opasne za kožu jer mogu dovesti do preranog starenja kože i raka kože.
  4. Hidratizirati kožu nakon svakog sunčanja jer koža može postati dehidrirana.
  5. Izbjegavajamo sunčanje oko podneva, kada su UV zrake najmoćnije.
  6. Štitimo kožu kremama s visokim zaštitnim faktorom, jer je naša koža osjetljivija na UV zrake tijekom prvih sunčevih izloženosti.

Ne zaboravitmo ostati hidratizirani iznutra, kao i izvana, pijmo puno vode i koristimo najbolje proizvode za njegu kože poput GUINOT proizvoda. 

Preporuka: Sun Care tretmani lica i tijela

Odgovori