fbpx
Javite nam se
Pošaljite poruku
Radno vrijeme

Blog

SUHA (RUSKA) PEDIKURA
BLOG

SUHA (RUSKA) PEDIKURA

Vodeći se uzrečicom „Zdrava stopala = sretna stopala“, a znajući da naša stopala nikada ne uzimaju slobodan dan, trebamo se dobro, kvalitetno i redovito brinuti o njima.

Koje su  dobrobiti redovite pedikure:

 • Rano otkrivanje problema na stopalima i na noktima
 • Uklanjanje suhe i tvrde kože sa stopala
 • Prevencija urastanja noktiju
 • Poticanje limfnog sustava i poboljšanje cirkulacije
 • Oslobađanje od stresa
 • Nježna i mekana stopala

Loš izbor obuće, dugotrajno stajanje ili hodanje loše utječe na stopala, a to dovodi do tvrde, ispucale kože na petama, žuljeva ili kurjih očiju uzrokovanih dugotrajnim trenjem, ili zbog lošeg rezanja noktiju posljedica su urasli nokti – sve su to situacije na stopalima koje bi trebalo svakako prepustiti stručnjaku na obradu.

Pedikiranje se preporučuje svakih 3 do 5 tjedana ovisno o općem stanju stopala.

Na tržištu je najpoznatija – medicinska pedikura kojom se suha i tvrda koža sa stopala uklanja skalpelom, a od novijih tretmana u ponudi je – suha pedikura – tretman u kojem se koriste jednokratni diskovi različitih granulacija.


U ponudi našeg salona možete odabrati bilo koju od ove dvije vrste pedikure, a naša Mihaela se osvrnula na nekoliko odgovora na najčešće postavljana pitanja:

 1. Kome je namijenjena suha pedikura?

Pogodna je za sve. Posebno za sve klijente koji se bore se suhom kožom, natiscima, ispucanom kožom na petama, a posebno za sve vas kojima pomisao na skalpel izaziva nelagodu.

 1. Zašto se zove „suha“?

Iz razloga što se zapravo izvodi na „suho“. Stopala se prije samog izvođenja tretmana može dezinficirati sredstvom za dezinfekciju, ili se može kratko namočiti u kupki namakanjem do 5 minuta.

 1. Što u suhoj pedikuri zamjenjuje nožić?

Prilikom izvođenja tretmana koristi se profesionalna brusilica sa nastavcima od kiruškog čelika na koje se stavljaju samoljepivi nastavci koji su isključivo za jednokratnu upotrebu, što dodatno tretman čini sterilnim i ugodnim. Kombinacijom više različitih granulacija dobivamo savršen rezultat za svaku osobu.

 1. Što je s noktima i kožicom oko noktiju?

Nokte obrađujemo manjim i nježnijim nastavcima kako ne bi došlo do oštećenja ploče nokta.

 1. Koliko traje tretman?

Tretman traje oko sat vremena ili manje, ovisno o stanju stopala. Rezultat se vidi odmah, već nakon prvog tretmana, a s vremenom koža je sve bolja i ljepša, i učinak je u konačnici duži od klasične pedikure.

 1. Da li boli?

Ne, ne boli. Ali se ponekad dobro nasmijemo jer se malo poškakljamo, i kako naše klijentice kažu – JEDNOM SUHA – UVIJEK SUHA!