fbpx
Javite nam se
Pošaljite poruku
Radno vrijeme

Blog

Dobrobiti cupping terapije
BLOG

Dobrobiti cupping terapije

Iako je tehnika stara nekoliko tisuća godina i potječe sa istoka, cupping je na zapadu  prilagođen našem načinu života i koristi se uglavnom kod tretiranja Trigger točaka (što je poveznica sa istočnjačkom medicinom i akupresurnim točkama), a u kozmetičkim salonima uglavnom kao dopuna klasičnoj masaži. Terapija se pokazala  kao vrlo učinkovita kod smanjenja boli, općenito poboljšanja zdravlja, ali i kao savršena kombinacija u anticelulitnom programu zbog poboljšanja inače usporene mikrocirkulacije i otežanog protoka limfe.

U radu se najčešće koriste silikonske, staklene ili plastične čašice. Svaka od njih zahtjeva različitu tehniku korištenja, ali sve se svode na stvaranje vakuma između tkiva i unutarnjeg dijela čašice. Sama tehnika nije u pravilu bolna ali se može dogoditi da se dogode tamni krugovi na koži na mjestu na kojem je bila čašica. To nisu masnice i hematomi jer za vrijeme terapije ne dolazi do rupture tkiva, nego je došlo do izlijevanja krvi iz kapilara u površinsko tkivo, a sam krug ne boli na dodir. Prolazi uglavnom kroz 5-10 dana ovisno o stanju tretiranog tkiva prije terapije i općenito o stanju tijela.

Puno ljudi, uključujući i poznate osobe, sportaše… našli su mnogo dobrobiti kroz cupping terapiju, kao što su između ostalog:

  1. Otpušta bol u donjem dijelu leđa
  • Korištenje čašica za vrijeme masaže se pokazalo kao izuzetno korisno jer smanjuje napetost i simptome nespecifične boli u donjem dijelu leđa.
  1. Kronična bol u vratu
  • Preliminarna istraživanja pokazuju pozitivne rezultate upotrebom čašica kako bi se umanjila bol u vratu.
  1. Pomaže kod uklanjanja celulita
  • Cupping terapija je vrlo učinkovita kod smanjenja i uklanjanja celulita i vidno poboljšava izgled kože.
  1. Smanjuje simptome migrene
  • Kliničke studije pokazuju da se korištenjem čašica smanjuje napetost i glavobolja za oko 66%.
  1. Poboljšava cirkulaciju
  • Korištenjem čašica u masaži zbog poboljšavanja mikrocirkulacije i općenito cirkulacije u svrhu liječenja dovodi do toga da se tijelo liječi na prirodan način.