fbpx
Javite nam se
Pošaljite poruku
Radno vrijeme

Blog

Ah, taj celulit!
BLOG

Ah, taj celulit!

Kako suho četkanje utječe na rješavanje celulita

Celulit je stanje kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina (metabolički otpad) pod kožom. Uslijed toga slabi nam vezivno tkivo te je oslabljena cirkulacija, a ujedno onemogućen normalan protok limfe koja odvodi te iste toksine iz tkiva. Uzroci nastanka celulita uključuju promjene u metabolizmu, loše prehrambene navike, hormonalni i genetski utjecaji, premalo tjelesne aktivnosti…

Za uklanjanje celulita treba puno upornosti i truda, a kombinacijom

 1. pravilne prehrane (koja je bogata voćem i povrćem, puno vode…),
 2. tjelesne aktivnosti (vježbanje) i
 3. ciljanih kozmetičkih tretmana (masaža, limfna drenaža i slično…) donosimo odluku da nam je to „stil života“.

U našu svakodnevicu možemo uvesti jednu divnu naviku  kojom, osim što ćemo utjecati na smanjenje celulita, popraviti ćemo i teksturu  kože tijela pa će ona biti nježna i meka na dodir, pospješiti ćemo mikrocirkulaciju što će dovesti do brže izmjene tvari, uklonit ćemo površinski, odumrli sloj stanica… a ta navika se zove SUHO ČETKANJE.

Suho četkanje tijela – brojne prednosti 

Kao što četkamo kosu da nam bude lijepa, kao što četkamo i peremo zube da nam budu lijepi, zdravi i blistavi isto tako svakodnevnim suhim četkanjem našeg tijela osim sjajne i nježne kože dobiti ćemo i niz drugih prednosti.

LIMFNI SUSTAV je glavni dio našeg imunološkog sustava, a čine ga organi, limfni čvorovi, kanali i žile koje se većinom nalaze odmah ispod površine kože, a redovitim suhim četkanjem pomažemo stimulirati normalan protok limfe u tijelu te na taj način pomažemo tijelu da se prirodno detoksificira.

Procesom četkanja suhe kože pomažemo otpuštanju i uklanjanju mrtvih stanica kože, što nam je prirodni PILING. Nakon samo nekoliko dana suhog četkanja primjetiti ćete da je koža postala mekana i nježna, a sve to zahvaljujući četkanju. Dodatna korist pilinga je i to što sa kože uklanjamo i nečistoće i prljavštine iz pora te su na taj način i manje vidljive.

Suho četkanje tijela je jako dobro raditi ujutro prije tuširanja. Tuširanjem ćete ukloniti ostatke odumrle kože, a na prirodan način ćete i POTAKNUTI ENERGIJU, jer  stručnjaci kažu kako je poticanjem cirkulacije i naša energija je poboljšana.

Piling, poboljšan protok limfe i stimulirana i pospješena cirkulacija svakako utječe i na CELULIT kao i na masne naslage koje nam se nakupljaju odmah ispod kože.

To je samo nekoliko dobrobiti koje donosi suho četkanje, a način kako ga izvoditi slijedi.

Kako pravilno izvoditi suho četkanje? 

 1. Počnite četkati od stopala preko potkoljenice, dugim glatkim pokretima prema gore (prema srcu) zbog poboljšavanja protoka limfe. Ponovite svaki pokret 10-ak puta.
 2. Isti postupak ponovite s rukama, četkajući prema srcu i ponavljajući 10-ak puta.
 3. Trbuh i pazuh četkajte kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu.
 4. Zatim, iščetkajte i svoja leđa.

I za kraj, nekoliko savjeta:

 • suho četkanje je najbolje izvoditi svakodnevno, ujutro prije tuširanja; tuširanjem ćete isprati odumrle stanice s kože
 • ako tek krećete s tehnikom suhog četkanja, neka vaši pokreti budu nježni na koži, a kasnije možete i malo pojačati pritisak ili ubrzati četkanje
 • koristite četku od prirodnih materijala, zamijenite ju svakih 6 mjeseci jer se istroši i svakako predlažem pranje četke svakih nekoliko tjedana kako bi uklonili odumrle stanice s vlakana
 • četkanje kože je vrlo osnažujuće, jednostavno i zahtjeva ulaganje vrlo malo vremena i novaca za tako savršen rezultat – lijepe, zdrave, nježne i čvrste kože.

Autor: Ljiljana Perkov