fbpx
Javite nam se
Pošaljite poruku
Radno vrijeme

Blog

Afirmacije za ljetne dane
BLOG

Afirmacije za ljetne dane

Ljeto je savršeno vrijeme da izdvojite koji trenutak više samo za sebe. Bit će dovoljno i da se probudite ranije, sjednete na neko mirno mjesto i samo osluškujete otkucaje svog srca i obratite pažnju na disanje. Možda vam baš ti trenuci otkriju neke nove spoznaje, potrebe i ciljeve.

I zato ne čekajte savršene okolnosti ili odobravanje svih oko vas da bi započeli nešto novo ili živjeli svoj san. Započnite ostvarenje svojih ciljeva već sada, ovog trenutka, jer svaki trenutak je pravi trenutak i svako vrijeme je pravo vrijeme, samo odlučite.

Odluka je ono što nas vodi prema sljedećem koraku na putu prema našem cilju. Ona nas motivira da se približimo našim snovima kako oni ne bi ostali samo snovi, već postali naša stvarnost. Naš sadašnji trenutak u kome gradimo svoj život kakav želimo i zaslužujemo.

Već sam se bezbroj puta uvjerila kako su afirmacije jedan od najmoćnijih i najkorisnijih alata koje možemo primijeniti na svim poljima našega života, bilo da se radi o vezi, prijateljstvu, poslu, zdravlju, ljubavi ili samo o dobrom raspoloženju.

Afirmacije su jednostavne, pozitivne rečenice, izgovorene u sadašnjem vremenu. Kao i za sve, i za rezultat izgovaranja afirmacija potrebno je vrijeme. Ništa se ne događa preko noći. Ponavljajte ih što više i češće i to će one biti brže i efikasnije i ne zaboravite da su one kao maleno sjeme koje posijemo u zemlju – zalijevajući ga i dajući mu ljubav, toplinu i svjetlost, ono će izrasti u predivnu, snažnu i čvrstu biljku. Možete ih izgovarati kad god poželite, navečer prije spavanja, ujutro pred ogledalom (izuzetno su moćne pred ogledalom!), u mislima dok vozite auto, radite, šetate, pospremate kuću ili odmarate.

Ponavljajući ove jednostavne afirmacije zasigurno ćete im vrlo brzo dati značenje i emociju i na taj način privući pozitivne događaje, ljude i situacije u svoje živote.  Ispunit će vaše ljetne dane pozitivnim vibracijama i napunit ćete svoje baterije na sasvim jedan drugačiji način za sve ono što vas čeka na jesen.

 

Spremna sam voljeti i mijenjati sebe i prihvatiti promjenu kao svoj novi početak, sada i ovdje.

Kada volimo sebe, svaki svoj dio, tada smo spremni mijenjati sebe, a ne druge, jer promjenom u nama, dešavaju se promjene oko nas. Prošlost je završena, budućnost još nije došla, i sve što imamo je ovaj sadašnji trenutak i upravo on je naša kreacija.

 

Sada otpuštam sva stara vjerovanja i obrasce koji me više ne podržavaju i ne hrane i stvaram prostor za novo i bolje u svom životu.

Otpuštajući uvjerenja i vjerovanja koja nas koče u našem napretku kao i opraštajući sebi i drugima, stvaramo prostor za nove događaje i situacije u našim životima.

 

Razvijajući svoje talente i sposobnosti uspješna sam u svakom poslu kojeg radim jer mu pristupam s ljubavlju, pažnjom i veseljem i pri tom sam okružena kolegama koji me vole, cijene i poštuju.

Doživljavajući sebe kao uspješnu, kreativnu i sposobnu osobu, otvaramo se mogućnostima da u život privučemo upravo one situacije koje će nam to i potvrditi, bilo da se radi o novom poslu ili napretku na postojećem.

 

Prihvaćam obilje svake vrste koje mi dolazi iz znanih i neznanih izvora jer zaslužujem samo najbolje.

Tek kada se ugodno osjećamo sami sa sobom a pri tom mijenjajući svoja negativna uvjerenja o novcu počinje napredak. Ne radi se o količini novca koju imamo, već o stanju uma.  Prihvaćajući uvjerenje da zaslužujemo biti uspješni, materijalno osigurani i napredovati upravo je to način na koji ćemo to i privući.

 

Koristim moć svojih misli kako bih stvorila ono što želim jer znam da ono što mislim danas stvara moju budućnost sutra.

Sve kreće od nas samih, od naših misli i osjećaja. Kada promijenimo tijek misli možemo mijenjati sve, od odnosa prema sebi samima, do odnosa prema drugima. Pokušajmo osvijestiti da svaka naša misao kreira našu budućnost. Zapamtimo da se radi o mislima, a misli možemo mijenjati.

 

Volim i voljena sam i što više ljubavi dajem to mi se više ljubavi vraća.

Jedina energija koja nas spaja i povezuje na svim razinama je ljubav. Što više ljubavi dajemo to nam se još više ljubavi vraća. Niti jedan djelić ljubavi koju odašiljemo iskreno iz našeg srca bez očekivanja i uvjetovanja neće ostati neuzvraćena.

 

Uživam u odnosima koji me ispunjavaju međusobnim povjerenjem, razumijevanjem, podrškom, ljubavlju i radošću.

Svi želimo odnose koji su ispunjeni ljubavlju, pažnjom, skladom i razumijevanjem pa tako krećemo li mi sami na taj način prema ljudima oko sebe, upravo tako će se i oni ponašati prema nama.

 

Izvrsnog sam zdravlja i svakodnevno brinem o svom tijelu, a ono mi uzvraća zdravljem i vitalnošću.
Gajeći pozitivan stav prema sebi i svom zdravlju kroz vježbu, zdravu hranu, meditaciju i vedar pozitivan duh, naše tijelo će nam upravo tako i uzvraćati.

 

Zahvalana sam na svemu što imam i svakog dana moj popis zahvalnosti se povećava.

Zahvalnost nas uči novoj dimenziji i otvara nam oči novom doživljaju svijeta, uči nas da vjerujemo životu, svojoj intuiciji i sebi. Kada bi dan započinjali i završavali zahvalnošću, uočili bi koliko blagoslova dobivamo tijekom dana. Zahvalnost nas vraća u sadašnji trenutak i uči da je sreća uvijek sada.

 

Znam da me život voli i podržava i da sam sigurna u svakom trenutku svoga postojanja.

Kada prihvatimo da je život radost i da ne mora uvijek biti naporno i teško postići ono što želimo, tada s lakoćom, ljubavlju i radošću možemo kreirati svaki svoj novi dan i tada će nas život podržati u svakome trenutku našega postojanja i uvijek nam dati ono za što smo spremni i u trenutku kada smo spremni.

Moj dan započinje i završava afirmacijama. Pišem ih svojim klijentima i ponavljam na svojim radionicama. I uvijek im se iznova veselim, jer su moćne, stvarne i ono što je najvažnije zaista djeluju. A upravo ove afirmacije mogu biti idealan početak i pomoći vam da već ovog ljeta budete najbolja verzija sebe!

 

Mirjana Petković
Life Coach & Heal Your Life® Teacher
www.mirjanapetkovic.com