fbpx
Javite nam se
Pošaljite poruku
Radno vrijeme

Blog

6 NAVIKA PROTIV STARENJA KOŽE – PRIJE SPAVANJA
BLOG

6 NAVIKA PROTIV STARENJA KOŽE – PRIJE SPAVANJA

Kao što kaže pjesma Novih fosila: „Godine idu lete ko minute…“, tako se odjednom nađem kako stojim pred ogledalom sa pitanjem: „Bože, što mi se dogodilo?! Lice opušteno i umorno, podočnjaci, bore…

No, dobro! Godine ne mogu zaustaviti, one i dalje lete, ali nekoliko novih navika mogu uvesti, ne moraju biti naporne, samo mi treba malo discipline, a ako mogu ja – možeš i ti, pa pitam – Hoćemo zajedno?! Ja neke radim redovito, a neke bi trebala poboljšati…

  1. UKLANJANJE MAKE-UPA PRIJE SPAVANJA

Nikad, ali nikad ne ići u krevet a da  nisi očistila svoje lice od cijelog dana. To je najbolja stvar – održavanje kože čistom – daje tvom izgledu dugoročno svjež i mladenački izgled! Ići spavati sa nečistim licem znači da koža ne može disati, pore se pune, izbijaju prištići, izgled je nezdrava i siva koža, a to ne želiš!

  1. HIDRATACIJA

Dok spavaš, stanice kože se obnavljaju i stvaraju nove. Da bi pomogla svojoj koži da izgleda zdravije stavi hidratantnu kremu, čak po mogućnosti sa hyaluronskom kiselinom za što veću hidrataciju na staničnom nivou.

  1. BEAUTY SLEEP

Već i ptice na grani znaju da se spavanjem potiče hormon rasta, koji regulira i  ključan je za proces starenja. Odredi vrijeme kad ideš na spavanje i pokušaj spavati 7-8 sati – daj svom tijelu vremena da se obnovi.

  1. PIJ VODU

Naše stanice trebaju vodu za pravilnu obnovu. Ako ideš u krevet dehidrirana tijelu će biti puno teže obnavljati se na staničnom nivou dok spavaš. Izračunaj količinu vode koju trebaš piti shodno tvojoj tjelesnoj težini, visini, godinama. Ja sam si čak na mobitel instalirala podsjetnik za vodu, jer često, pogotovo na poslu zaboravim i ne stignem piti, ali me onda zvuk podsjeti i puno se bolje osjećam otkako mi je tijelo dovoljno hidrirano tokom dana.

  1. NEMOJ JESTI PRIJE SPAVANJA

To mi je najteže! Radim do kasno, često ne stignem na poslu ništa pojesti i navečer kad dođem kući je otprilike – stoliću, prostri se! I onda, iako sam spavala, moje tijelo se nije odmaralo jer je moralo probavljati svu tu količinu hrane! Dakle, nema hrane bar 3 sata prije spavanja jer želim odmoriti svoje tijelo, i izgledati i osjećati se regenerirano, odmorno, zdravo i lijepo!

  1. PROMIJENI SVOJ JASTUK/JASTUČNICU

Možda čudno, ali da! Bez obzira jesi li legla sa čistim licem na jastuk, bakterije se naše kože se prenose na jastuk. Nije teško, promijeniti jastučnicu bar jednom tjedno, a i jastuk ponekad!

I tako, ne izgleda preteško, jel’ da?!