fbpx
Javite nam se
Pošaljite poruku
Radno vrijeme

Blog

3 odlične maske za lice
BLOG

3 odlične maske za lice

Za vrijeme ovog vrlo neobičnog vremena, kad je glavni savjet da ostanemo u svojom domovima, vjerujem da sada mnoge od nas moraju biti svojoj djeci učitelji i profesori, ali isto tako postajemo i svoje frizerke, pedikerke, svoje kozmetičarke. Stoga, kako bi bile što bolje kozmetičarke, uz prirodne sastojke koji su korisni za kožu, a već su vam na dohvat ruke, donosimo vam prijedloge tri odlične maske za njegu lica. 

 2 u 1 – piling i maska od kave i meda

S istom mješavinom kave i meda radi se piling kože, a onda djeluje kao maska. 

Treba pomiješati:

  • 1 žličicu mljevene crne kave i
  • 2 žličice meda 

Prvo laganim, nježnim, kružnim pokretima napravite piling kože. Radije radite to nježno, a dulje, nego da ste brzi i grubi. Nakon toga, ostatak proizvoda ostavite 20-ak minuta i isperite mlakom vodom. Stavite hidrantnu kremu. Koža će biti osvježena i zategnutija. Kofein iz kave djeluje i kao detoks pa je super i za sivu i opuštenu kožu lica osoba koje borave u zatvorenim prostorima, kao mnogi od nas sada.

Botox banana!

Kome treba botox kad imamo bananu za dostojnu zamjenu? Pola veće banane ili jednu manju izgnječite vilicom, dodajte žlicu meda i sve izmiješate u jednoličnu, homogenu smjesu. Nanesite na lice i ostavite 15-20 minuta. Isperite hladnom vodom. Ova maska blagotvorno djeluje na obnovu kože i smanjenje vidljivosti bora.

Jogurt i limun

Koža vam je bez sjaja, osjećate proljetni umor na licu? Imamo rješenje: pomiješajte 2 žličice jogurta s 2 žličice soka od limuna i nanesete na lice. Ostavite da djeluje 15-20 minuta, uklonite masku toplom vodom, nanesite svoju omiljenu kremi za lice.  Vaše lice će zabljesnuti novim sjajem.